BRIEF AAN DE GEMEENTERAAD VAN AMSTERDAM

Met daar onder het antwoord van Amsterdam (waarin zij voor de  verantwoordelijkheid voor de gezondheid van haar burgers wegloopt)


Titel: Vanwege het gebrek aan kennis op dit belangrijke 5G dossier

Datum: 13 januari 2020
Beste Raadslid,

Graag informeer ik u over het omstreden 5G netwerk.

Ik merk vaak dat de mensen nog niet op de hoogte zijn. Of enkel geïnformeerd uit de officiële, dat wil zeggen, eenzijdige, bronnen...

Ik wil je vragen deze info tot je te nemen en kritischer te zijn als je tot nu toe bent.

Er zijn steeds meer steden en landen die uitspreken géén 5G netwerk te willen uitrollen.

Enerzijds, omdat de gezondheidseffecten nog niet bekend zijn en wel te verwachten schadelijk zijn. Zie hiervoor de linkjes hieronder.

Anderzijds omdat ook de privacy op allerlei mogelijke manieren gevaar loopt, wanneer we voor nog een extra stap gaan richting ons inweven in een externe techniek die ons complete leven kan gaan overheersen, in handen van Multinationals, met onduidelijke technieken en eigenaarschap, en een tot nu toe schrikbarend lakse landelijke overheid die al jarenlang aan een schadelijke norm vasthoudt. Dit is totaal onverantwoord.

     

Want, er is ondanks dat sommigen hun best doen om de gemoederen te bedaren, nog géén duidelijkheid over de gezondheidseffecten van 5G.

Wel zijn er 270 wetenschappers welke aan de alarmbel trekken. Dat doen zij niet als ze niet heel zéker zijn. Hier zijn er vijf:


Dr. Martin L. Pall: https://youtu.be/Mv56MKNcvJ0

Dr. Sharon Goldberg: https://youtu.be/1Qt5B39LB7c

Dr. Devra Davis: https://youtu.be/l43_b8oEmzM

Dr. Isabel Wilke: https://youtu.be/Em9CswQl-KI

Dr. Olle Johansson: https://youtu.be/hh_dOKKyU0M  


en zo nog 265 wetenschappers.


De huidige normen (gebruikt door de overheid) stammen uit het jaar 1995 (van vóór de mobiele communicatie) en zijn compleet achterhaald.

Zij zijn gebaseerd op het opwarmen van een plastic hoofd gevuld met water. Wanneer deze maximaal 1 graad opwarmt, dát is de norm.

     

Er wordt hierbij niet gekeken naar de talloze biologische effecten welke dit soort straling teweeg brengt, daarom staan al deze wetenschappers aan de zijlijn te roepen hoe compleet onverantwoord een uitrol van dit netwerk is.

     

Ook al bij 4G zijn er veel mensen met gezondheidsklachten van een overdosis aan straling.

Gezondheidseffecten in verband gebracht met straling ver onder de huidige normen:

- Oorsuizen, vermoeidheid, slecht slapen, concentratieproblemen, hyperactiviteit en lusteloosheid, vervroegd dementie en o.a. Parkinson en kanker. (Zie linkjes hierboven)

     

Er ligt dus kortgezegd al meer dan voldoende bewijs om het voorzorgsprincipe toe te passen... Dit wordt stelselmatig eenzijdig uitgelegd door de Telecom.

Het Cohort onderzoek stelt enkel de verantwoordelijke  maatregelen uit. Hier een Ethica welke zich verdiept heeft in dit onderwerp en uitlegt dat 5G uitrollen ethisch niet verantwoord is: https://www.verminder-electrosmog.nl/de-traditionele-ethiek-voldoet-niet-meer-voor-moderne-technologie-zoals-een-5g-netwerk-uitgelegd-door-drs-alja-hoeksema-ethicus/?fbclid=IwAR1Jgnmn65eR0RPUDcUSCQnG73s41L5eNJVahl75ZUkK8O3Hivq1EVC6KLE


De enige norm welke betrouwbaar is als het om dit soort straling gaat, gaat uit van maximum van 1 tot maximaal 10 microwatt per m2. De gezondheidsraad hanteert de Europese ICNIRP norm van 10.000.000 microwatt per m2.     

De Europese norm, opgesteld door de ICNIRP, waar Eric van Rongen, belast met het thema EMV uit onze gezondheidsraad tevens voorzitter is. Het is bekend dat daar mensen van Telecom aan tafel zitten. Helaas worden we hierdoor met zijn allen flink misleid.

     

Daarnaast is het zo dat er amper vraag is naar 5G. Met hippe commercials wordt gepoogd ons een beeld te geven alsof dít is wat wij willen... maar... ?


Wat de overheid nog steeds verzaakt heeft te doen, en haar medeplichtig maakt, deed de krant  per ongeluk wel. Ze vroeg haar gemêleerde groep lezers.... Sneller  internet is fijn, maar wil je dat ook als het gepaard gaat met nog meer straling in je leefomgeving, waarop 85% het NIET Wil:  https://www.gelderlander.nl/home/sneller-internet-is-fijn-maar-niet-als-dat-gepaard-gaat-met-meer-straling-in-de-openbare-ruimte~af240e7d/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&fbclid=IwAR2kcBYA5EsPT9uVV5ZKA13BsDl_u36xwOR4W00UdCNjgkEpBgQit5vVGgo


En ja, 5G betekent meer straling (ook al probeert Telecom of Mona Keijzer je anders te doen geloven). 4G gaat namelijk blijven, dus 5G komt erbovenop en gaat duizenden keren meer data willen verzenden (denk aan pratende koelkasten, schoenzolen, bloempotten met sensoren, en heel veel onzinnig plastic spul). Meer data = meer energieverbruik.

     

Hier nog een lijst met meer en meer groepen die het niet zien zitten:  https://www.verminder-electrosmog.nl/hoewel-de-media-je-probeert-anders-te-doen-geloven-wil-niemand-nog-5g/


Daarnaast, wist je dat zelfrijdende auto's (met zwaar vervuilende accu's) sowieso niet in de stad kunnen omdat fietsers te onvoorspelbaar zijn, 5G de komende 8 jaar sowieso geen sneller internet voor particuliere gebruikers gaat geven, niet door muren en bomen heenkan, en moeite heeft om mensen met een donkere huidskleur te detecteren... en nog meer redenen waarom 5G invoeren kansloos is en miljarden investeren aan infrastructuur, voor een ongezond mega energieslurpend netwerk (hoe meer data, hoe meer energie en dat is nu al mega) waar niemand behalve een paar mensen met commerciële belangen, om vraagt: https://www.verminder-electrosmog.nl/waarom-een  https://www.verminder-electrosmog.nl/waarom-een-5g-netwerk-invoeren-kansloos-is/ -5g-netwerk-invoeren-kansloos-is/


Gaat Nederland volgen en koploper worden m.b.t. digitalisering/ zogenaamde 'smart cities'  (richting ontzieling naar een robotmens) óf gaat zij een eigen standpunt innemen en gaan we zelfstandig zijn en blijven en hiermee zorgen voor de ommekeer... ? De keuzes uit ons hart. https://www.verminder-electrosmog.nl/wil-jij-meer-god-of-meer-robot-worden-time-has-come/


Ons gezonde verstand zal zeggen dat we met 5G duizenden extra zenders onze stad verder gaan vervuilen in een hoofdpijndossier (volgens het finaniceel dagblad is 5G een plannologische nachtmerrie, dit zal na de uitrol enkel toenemen https://fd.nl/achtergrond/1294958/5g-netwerk-wordt-planologische-nachtmerrie

en daarnaast nog 50.000 satellieten van Elon Musk (kan iemand deze gestoorde man tegenhouden) die voor een dubieus netwerk naast een plastic soup in de oceanen nu ook de ruimte moet gaan vervuilen...


Mochten er nog vragen zijn, zijn we te bereiken. Misschien is het handig eens een informatiemarkt op te zetten rondom dit onderwerp.

Tip:

Zorg er in ieder geval voor dat er vóórdat er 1 extra euro geïnvesteerd wordt in dit dubieuze gebeuren, er eerst volledige helderheid ontstaat (en dus niet andersom zoals de Telecom en landelijke overheid het graag zien)

Neem gerust contact op met ons om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. (Een informatieavond?) Vanuit een compleet onafhankelijke beweging (omdat de landelijke overheid tot haar oren in een belangenverstrengeling zit met de verkoop van frequenties voor miljarden) is hier door mensen die onze toekomst graag beschermen, steeds meer expertise aanwezig. Allemaal vrijwilligers.

Wanneer er vragen zijn, kunnen we u zeker van zuivere informatie voorzien.

Tot die tijd adviseren wij (en steeds meer mensen, organisaties en gemeenten) om hier NIET mee in te stemmen.


Niet met smart, niet met meer zenders, niet met meer camera's omwille van de 'veiligheid', niet met een smartgrid in bushokjes of lantaarnpalen, of met kabels onder de grond ter voorbereiding op iets wat slechts een handjevol mensen wil.

We begrijpen dat o.a. ivm de financiële belangen alles uit de kast gehaald zal worden om u te verleiden akkoord te gaan.

- Alsof er niets te kiezen is, en onze toekomst helemaal vastligt.

- Alsof er een belangrijke concurrentie is tussen landen, gemeenten, negerend dat men nu al niet meer weet hoe men de kinderen van hun smartphoneverslaving af kan helpen, en er nog nooit zoveel verkeersongelukken zijn geweest dan mét de smartphone.

- Alsof 5G niet extreem veel extra energie gaat gebruiken

- Alsof we niet iets beters te doen hebben dan de hele stad om te gooien voor een ongewenst netwerk voor vooral héél véél STUPID Things.

(en die enkele hulplijn ambulance die hiermee kan worden versneld, waarop je wordt overgehaald, kan dat zéker ookal prima met creatief gebruik van de huidige technieken)

- Alsof 5G werkelijk is wat ons ecosysteem nodig heeft. Ik kan u meer dan verzekeren, het omgekeerde is het geval. https://elektrisch-ecosysteem.nl/

- Alsof er niet al héél veel 'red flags' hangen aan deze keuze en alsof het nog hip is om duizenden extra zendmasten erbij te plaatsen in de stad.

     

Een warme groet en héél veel wijsheid, jullie partij en ook voor jullie samen.

Vóór een mooie toekomst, nu het nog kan ;-)M. van Mensvoort


Namens Verminder Electrosmog en 85% vd Nederlanders.