WERELDWIJDE 5G PROTEST MARS

25 JANUARI 2020

AMSTERDAMVoor een foto en media overzicht kijk dan hier en hier.WAAROM DEZE DEMONSTRATIE?

De uitrol van de vijfde generatie van telecomcommunicatie moet tegengehouden worden. De potentiële gevaren voor mens en milieu moeten eerst volledig zijn onderzocht door onafhankelijke wetenschappers. En tot nu toe slaan deze wetenschappers alarm.


DE FEITEN OVER STRALING

“Er is geen wetenschappelijk bewijs dat straling schadelijk is”, luidt telkens het mantra van media & politiek. “Alles valt keurig binnen de limieten.”

Maar wat als dit nu niet waar is?

Er zijn honderden wetenschappers die oproepen tot een moratorium op 5G. Er is een overvloed aan wetenschappelijk bewijs dat straling schadelijk is voor mens en milieu, wat keurig is samengevat in het Bio Initiative Report. De WHO heeft straling geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend. De Raad voor Europa heeft aangedrongen op maatregelen om blootstelling te verminderen. Maar wat doen politiek & industrie? Die rollen een netwerk uit dat op alle fronten nog erger is dan alle voorgaande netwerken bij elkaar.


TOENAME VAN ZIEKTE IN NEDERLAND

De wachtkamers van de huisartsen zitten vol met mensen met vage -of SOLK klachten (meer dan 50% van de consulten). Slecht slapen, duizeligheid of concentratiestoornissen zijn hier een voorbeeld van. Er is ook een toename van kanker, depressie,  burn-out,  Alzheimer, diabetes, ADHD en autisme. Een sluitende verklaring heeft de overheid niet voor de stijging van deze ziekten.


5G EN DE GEVOLGEN VOOR HET MILIEU

Om het hele 5G netwerk van stroom te voorzien hebben wij nog meer stroomcentrales nodig en dus nog meer verbranding van fossiele brandstoffen en nog meer uitstoot van CO2. Bekijk het eens van deze kant. Is dit nog verantwoord?


5G EN THE INTERNET OF THINGS

Zelfrijdende auto's, communicerende huishoudelijke apparaten zoals een ijskast die u vertelt dat de melk op is. Zit u daar werkelijk op te wachten? Als het aan de overheid en de industrie ligt wel. Het betekent echter niet alleen dat de straling binnen en buiten uw huis gevaarlijk toeneemt, maar ook dat hackers (en de overheid) u overal kunnen volgen en nog meer van u weten dan Google en Facebook bij elkaar. Wilt u dit?


NEDERLAND KAN LEREN VAN ZWITSERLAND

In Zwitserland plaatste men afgelopen zomer al in 54 steden 5G-zendmasten. Het gevolg was dat burgers massaal last kregen van allerlei ziekteverschijnselen.  


kijk deze 13 minuten durende video waarin inzichtelijk wordt uitgelegd wat de metingen laten zien en hoe het beleid van overheden op deze metingen wordt aangepast.
Het Programma


13:00 uur      

Opening op de Dam, op het plein voor het Koninklijk Paleis

Hier spreken op het podium o.a.:


- Renée van Gennip, mede oprichter Stralingsbewust Amsterdam

- Jan van Gils, secretaris Stichting stop 5G Nl (kort geding tegen Staat)

- Mirjam Bout, inspirator & lobbyist

- Rob Verboog, voorzitter CPLD Vereniging

- Alja Hoeksema, ethica


Zangeres Noémie van der Vegt zal openen met een speciaal lied.

En de Andere Krant wordt gelanceerd.


De aanwezige lege gele stoel symboliseert de mensen, die vanwege de aanwezige straling en daardoor hun gezondheidsklachten niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn.


13:55 uur     

Start gezamenlijke (wandel-)mars naar Museumplein,

via:     

Raadhuisstraat, Rozengracht, Marnixstraat, Weteringschans, Stadhouderskade, Hobbemakade, Honthorststraat naar het Museumplein.


15:00 uur     

Slotbijeenkomst op Museumplein

Guerilla Kitchen verzorgt daar soep & broodjes.

(betalen op basis van donatie, dus neem je kleingeld mee :-)


16:00 uur     

Einde.